Piektdiena
17.05.2024
05:07
Kalendārs
«  Jūnijs 2012  »
PrOTCPkSSv
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
1991.BDMB draugi
Meklēšana
Sociālie tīkli
Statistika

1991.gada barikāžu dalībnieku Mārupes biedrība (BDMB)

Sākums » 2012 » Jūnijs » 22 » Brauciens uz Lietuvu
11:03
Brauciens uz Lietuvu
2012.gads 30.jūnijs – 01.jūlijs
 
30.jūnijs 
07:00 – Izbraukšana no Jaunmārupes Mūzikas un mākslas skolas
07:15 – 07:30 - Mārupe; Rīga, Āgenskalna tirgus (pie pasta)
 
1. Lietuva, Viļņa (visa diena) 
  • Lietuvas Republikas Parlaments (seminārs), 
  • Barikāžu muzejs,
  • KGB muzejs, 
  • Antakalnio kapi, 
  • Partizānu muzejs (1944.-1953.), 
  • TV tornis.
2. Traķi (vakarā) – naktsmītne ar vakariņām, vakara izklaide (groziņu vakars ar jautrā dziesmām un lustīgiem dančiem līdz rītausmai)
 
01.jūlijs
  • Brokastis viesu mājā Traķos 
3. Eiropas ģeogrāfiskais centrs.
Saskaņā ar Francijas Nacionālās ģeogrāfijas institūta pētījumiem kontinenta vienīgais ģeogrāfiski centrālais punkts ir Lietuva, un šis fakts pat ir izpelnījies atzinību Ginesa Pasaules rekordu grāmatā. Eiropas ģeogrāfiskais centrs tika noteikts 1989. gadā. Unikālā kartogrāfiskajā trapecē 2004. gadā bija uzcelta skulptora profesora Gedimina Jobūboņa piemiņas ekspozīcija, kura simbolizē Eiropas kontinenta centru. Eiropas ģeogrāfiskā centra slavu apstiprina Francijas nacionālā ģeogrāfijas institūta izdota apliecība.
 
4. Lietuvas Etnokosmoloģijas muzejs.
Etnokosmoloģija ir jauna zinātnes nozare, kas pēta tautas etnisko un garīgo saikni ar Visuma procesiem. Kā informācijas avotus tā izmanto tautas kalendārus, rituālus, folkloru, tautas mākslas sim­bo­lus u.c. Nozares aizsācējs ir astronoms G. Kakars, viņš arī 1990. gadā dibinājis šo muzeju. Eksponāti vēstī par cilvēka pilnveidošanās ceļu un saikni ar Visumu, mēģina izskaidrot dzīves jēgu. Ekskursijas laikā caur pazemes muzeja galeriju tieši pa mitoloģiskā koka sakni jākāpj augšup. Piecās zālēs iepazīstina ar atšķirīgām cilvēka un cilvēces saiknēm ar Kosmisko pasauli (senās etniskās saiknes, pasaules redzējumi, kalendāri, astronomija, kosmonautika, ārpuszemes dzīvības meklējumi, mūsu civilizācijas nākotnes iespējas). Zālē uz liela ekrāna tiek rādīti slaidi. Šeit var ieraudzīt augstas kvalitātes visdažādākos Visuma attēlus no spilgtākajām mūsu planētas iezīmēm līdz tālākajām galaktikām. No zāles divos veidos (jaunieši, sportiski cilvēki kāpj pa kāpnēm, bet vecākiem cilvēkiem, jaunākajiem apmeklētājiem un tiem, kuri nevar kāpt pa kāpnēm nopietnu iemeslu dēļ, ir iespēja izmantot liftu) ir iespēja nonākt 32 metru augstumā, skatu laukumā. No turienes paveras iespaidīgs skats: redzami 6 ezeri, Labanora (Labanoro) meža panorāma. Pēc ekskursijas var aplūkot muzeja āra ekspozīciju, papriecāties par muzeja mākslinieces Marijas Kakarienes (Marijos Kakarienės) veidotajām puķu dobēm.
 
5. Astronomijas Observatorija.
Astronomijas observatorijā apmeklētājus iepazīstina ar astronomu darbu, dažādiem instrumentiem, debess ķermeņu vērošanas paņēmieniem un ierīcēm.
 
6. Birži (muzejs).
Biržu rajons lepojas ar savām slavenajām pilīm, vienreizējo dabu, ārstnieciskajiem minerālūdeņiem un alus darināšanas tradīcijām. Biržu pils (XVII gs.) - bijusī Radvillu dzimtas rezidence. Pēc tā laika tradīcijām pie pils sienām tika izveidots mākslīgs ezers Širvena. Pēc tā, ka Radvillu īpašums tika pārvietots uz Grāfa Tiškeviča īpašumu, tika uzbūvēta jauna pils, kuru ar pilsētu savieno pats garākais kājāmgājēju tilts (525m).
 
7. Atraktīvā programma "Alus ceļš". 
Biržu novads jau sen ir slavens ar savām alus darītavām un garšīgo alu. Agrāk, ciemos alu brūvēja gandrīz ikkatrs un katram bija savas tehnoloģijas, kuras nodeva tikai dēliem. Balstoties uz šīm senajām tradīcijām, Biržos alu brūvē arī tagadējās alus darītavas. Jums pastāstīs ļoti daudzas alus brūvēšanas nianses. Folkloras ansamblis „Siaudela" nodziedās biržu dziesmas par alu, uzspēlēs „skuduti", pūtīs taures un kopā ar Jums padejos. Jums būs lieliska iespēja pagaršot biržu alu, mājas maizi un sieru, iemācīsieties biržu alus himnu un apskatīt burvīgo Biržu pilsētu. Programma norisināsies Radvilu pilī, "Biržu alus”– viens no vecākajiem alus darītājiem Lietuvā, dibināts 1686.gadā.
 
8. Brīvais laiks Biržos
 
9. Latvija, Skaistkalne.
Skaistkalne ir viens no savdabīgākajiem un skaistākajiem pagastiem Latvijā - atrodas Zemgales dienvidu daļā Bauskas rajonā. Šeit var apskatīt Romas katoļu baznīcu, kura tika uzbūvēta 1692.gadā ar Jezuītu ordeņa palīdzību, tās interjers ir veidots baroka stilā. Skaistkalnes Romas katoļu baznīca ir Zemgales un Latvijas katoļu centrs, tā ir pēc Aglonas populārākā Latvijas svētceļnieku pieturvieta un galapunkts. Skaistkalnes baznīcas sānaltārī atrodas brīnumaina ikona. 1666. gadā Skaistkalnē pastāvīgi sāka dzīvot jezuīti, un šī vieta kļuva par katolicisma un jezuītu centru Zemgalē.
 
Uzmanību! Pasei jābūt izdotai pēc 2002. gada 1. jūlija!
 
BDMB patur tiesības mainīt apskates objektu secību.
 
PATĪKAMU CEĻOJUMU!
Skatījumu skaits: 674 | Pievienoja: osa | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]