Sestdiena
27.04.2024
04:15
Kalendārs
«  Jūnijs 2014  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
1991.BDMB draugi
Meklēšana
Sociālie tīkli
Statistika

1991.gada barikāžu dalībnieku Mārupes biedrība (BDMB)

Sākums » 2014 » Jūnijs » 15 » Latvijas Ordeņu brālības (LOB) biedri satiekas Talsos
01:08
Latvijas Ordeņu brālības (LOB) biedri satiekas Talsos

1991.gada barikāžu dalībnieku Mārupes biedrības biedri 07.06.2014. piedalījās LOB 16. salidojumā

7. jūnijā, Vasarsvētku priekšvakarā, Talsos notika Latvijas Ordeņu brālības 16. salidojums, kurā satikās 135 dalībnieki no visas Latvijas. Patlaban brālībā ir 321 biedrs no visiem Latvijas novadiem, kā arī ārvalstīm - Lietuvas, ASV, Kanādas, Zviedrijas, Anglijas, Vācijas, Izraēlas un Austrālijas.

Ordeņu brālība apvieno cilvēkus, kuri par izciliem nopelniem Latvijas valstiskās neatkarības atgūšanā, saimnieciskās dzīves, kultūras, zinātnes, mākslas un citu jomu attīstībā apbalvoti ar Triju Zvaigžņu ordeni, Viestura ordeni, Atzinības krustu vai ar šo ordeņu Goda zīmi. Kopš 1999. gada brālības salidojumi katru gadu notiek kādā no Latvijas novadiem, šajā gadā gods uzņemt brālības biedrus tika uzticēts Talsu novadam.

Tikšanās iesākās ar piemiņas brīdi svētajā Talsu vietā pie pieminekļa „Koklētājs”, bet pēc tam viesi pulcējās Talsu tautas namā, kur notika Svinīgā sēde. Augsti godājamos viesus uzrunāja arī Talsu novada domes priekšsēdētājs Aivars Lācarus, kurš savā uzrunā atzīmēja šo cilvēku nopelnus valsts izaugsmē. Savukārt Latvijas Ordeņu brālības priekšsēdētājs Juris Griķis uzrunājot salidojuma dalībniekus sacīja: „Mums valsts ir uzticējusi nest to, ko visu mūžu esam darījuši Latvijas labā!”, aicinot to darīt arī turpmāk.

Jaukus mirkļus pasākuma dalībniekiem sagādāja Baibas Veismanes vadītās „Dziesmu skolas” un Jāņa Smilgas vadītā Kristīgās skolas zvanu ansambļa sniegtais koncerts. Uz emocijām bagāta viļņa, pasākuma oficiālo daļu noslēdza Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas Augšāmcelšanās draudzes mācītājs, teoloģijas doktors Guntis Kalme rezumējot: „Jūs esat zemes sāls! Nācijas un valsts elite! Apbalvots cilvēks ir, kas īpašs. Apbalvojums ir gan novērtējums, gan jauns uzdevums – vērtību nešana, un vērtību apliecināšana! Jūsu uzdevums ir palikt tādiem, kādi Jūs esat – augstāko vērtību nesēji!”

Aizvadot svinīgus mirkļus Talsu tautas namā, brālības biedri gidu pavadībā devās ekskursijā pa Talsu novadu, nonākot Eiropas Savienības dalībvalstu koku stādījumā „Eiropas birzs”, kur Jura Lasenberga spēlētājām, patriotiskajām melodijām skanot, prominences kā Latvijas stipruma simbolu, iestādīja ozolu.

Talsu novada pašvaldība ir saņēmusi Latvijas Ordeņu brālības priekšsēdētāja Jura Griķa un valdes locekļa Voldemāra Dziedātāja pateicību par sagādātajiem svētkiem, skaistajā Kurzemes pilsētā - Talsos: „Latvijas Ordeņu brālības, visu 16. salidojuma dalībnieku vārdā, izsakāmām no visu mūsu sirdīm milzīgu PALDIES! Mums ir liela LAIME un PRIEKS būt pazīstamiem ar sirsnīgajiem Talsu novada ļaudīm un brīnumskaisto Latvijas pilsētu! Mēs PATEICAMIES visiem, visiem, visiem, kuri mūs 16. Salidojuma dalībniekus darīja laimīgus 7. jūnijā Talsos. Lai Jums ir svētība un gandarījums darot LIELUS darbus!!!”

 

 Inga Priede

Talsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

e-pasts: inga.priede@talsi.lv

Skatījumu skaits: 770 | Pievienoja: osa | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]